Red flags, fraude indicatoren, administratie onderzoek & data-analyse bij faillissementsfraude
Donderdag 7 november 2024
Programma
Tijdens het eerste deel van deze dag wordt ingegaan op de rol van forensisch onderzoek en data analyse in geval van (een vermoeden van) faillissementsfraude en de samenwerking tussen de stakeholders en de forensisch accountant. Antwoord wordt gegeven op vragen als: Hoe kan gericht onderzoek uitgevoerd worden op basis van red flags? Wat is het belang van een goede quick scan? Aan welke regels dient een forensisch accountant zich te houden bij het uitvoeren van zijn onderzoek? Wat is de bruikbaarheid van het rapport van een forensisch accountant in een civiele en strafrechtelijke procedure?
Voor alle deelnemers / stakeholders is het vanuit ieders eigen rol relevant om kennis en inzicht te hebben in het kunnen detecteren en analyseren van fraude indicatoren in de administratie en jaarrekening. Een ervaren financieel onderzoeker zal de deelnemers tijdens een intensief blok 2 meenemen in deze materie.
Voorbereiding
De ervaring leert dat de cursus ongeveer 4-6 uur voorbereidingstijd vergt.
Deelnemers ontvangen een aantal weken voorafgaand aan iedere bijeenkomst een syllabus met relevante literatuur, wetgeving en jurisprudentie.
Van de deelnemers wordt verwacht dat zij dit materiaal bestuderen en de bijeenkomsten schriftelijk voorbereiden. Deze voorbereiding bestaat uit het beantwoorden van voorafgaand aan de bijeenkomst – verstrekte opdrachten die worden behandeld. Het doel van een dergelijke intensieve voorbereiding is het optimaliseren van het rendement van de cursus.
Certificaat
Na afloop van de cursus wordt een certificaat uitgereikt aan de deelnemers die de cursus hebben bijgewoond en de opdracht voldoende hebben gemaakt.
Er wordt naar gestreefd dat bij de cursus vertegenwoordigers vanuit alle stakeholders deelnemen aan de opleiding. Dit om het delen van informatie en kennis zoveel mogelijk te optimaliseren.
Kosten
Cursusprijs: € 799,- excl. BTW
Vroegboek tarief: € 599,- excl. BTW
* Is er vanuit uw organisatie interesse in deelname van meerdere personen aan de opleiding? Neem dan contact met ons op om een gunstige combi-deal af te sluiten.
** Aanmelden als abonnee van Kennisplatform Insolventiefraude kan kosteloos via onze website.
Voornoemde prijs is inclusief:
- Deelname aan de cursus;
- Cursusmateriaal;
- Beoordeling van de opdracht;
- Logistiek (zaal en catering);
- Certificaat van deelname.
Extra informatie:
Locatie
De Specialisatieopleiding wordt gehouden in ‘Space to Create‘ Stationsplein 90, 35 11 ED Utrecht. Dit is op loopafstand van het Centraal Station en diverse parkeergarages.
Tijden
De bijeenkomst duurt van 9.30 – 17.00 uur.
Gedurende de dag vindt in de ochtend (11.00 – 11.15 uur) en middag een (15.15 – 15.30 uur) koffiepauze plaats. Tijdens de lunchpauze (12.45 – 13.45 uur) worden belegde broodjes geserveerd.
Permanente Opleiding
In het kader van de Permanente Opleiding van de NOvA zijn aan deze bijeenkomst 6 opleidingspunten toegekend.
Docenten
- Inge-Lisa Toxopeus-de Vries, forensisch accountant bij Hermes Advisory;
- Olav Nuijten, financieel onderzoeker bij Nuijten & Nederpel.
Doelgroep
- Advocaten
- Curatoren
- Leden van het Openbaar Ministerie
- Leden van de zittende magistratuur
- Rechter-commissarissen
- Leden van toezicht- en opsporingsinstanties, waaronder de Politie en FIOD
- Medewerkers van de Belastingdienst
- Medewerkers (van bijzonder beheer afdelingen) bij banken
- Bedrijfsjuristen
- Fiscalisten
- Medewerkers van de Kamer van Koophandel
- Medewerkers van het UWV
- Notarissen
De organisatie behoudt zich het recht voor om de inschrijving aan de opleiding voor dit jaar te sluiten, teneinde de groep deelnemers te beperken om de interactie te optimalsiseren.